גם הנהג הותיק ביותר והמנוסה ביותר, עלול חו"ח למצא את עצמו מעורב בתאונת דרכים, גם שלא באשמתו.
נהגים שמעורבים בתאונה, נוטים להילחץ מהסיטואציה ועלולים לפעול במה שמתחיל בשבריר שנייה של חוסר שיקול דעת, מתוך מחשבות שנובעות מפחד, לחץ, דפיקות לב מוגברות, היפר-ונטילציה, בכל זאת מדובר בארוע חריג וטראומטי ומסתיים בהפקרה מסוכנת !
במקרים מסוימים, כל אלה עלולים להוביל לצערנו לקבלת ההחלטה השגויה והגרועה ביותר שתוכלו לקבל - לתת גז ולברוח מהזירה...
בדיעבד, אותם נהגים, לאחר שנתפסו או הסגירו עצמם מספרים שהם לא מבינים מה השתלט עליהם, מה גרם להם לעשות מעשה שכל כך מנוגד לערכים עליהם חונכו ובניגוד לכל הגיון.
בכל זאת, הפקרת פצוע בדרך עלול להיגמר בתוצאות טרגיות כפי שקרה לא אחת. לדוגמה - באירוע של תאונה קלה יחסית בצפון הארץ, הנהג הפוגע ברח, והותיר אחריו הולך רגל פצוע על הכביש חשוף וחסר אונים, רכב שהגיע ולא הבחין בו פגע בו ופצע אותו קשה ביותר.
הייתם מעורבים בתאונה ? מרגישים את הפאניקה עולה, אתם חוששים שיאשימו אתכם בגרימת התאונה ואתם עשויים להיענש על כך - לא משנה מה - בשום מקרה אל תברחו !!!
מקרה שקרה: נהג אופנוע צעיר שהיה בן 18 בעת התאונה, פגע בהולך רגל בן 10 שהתפרץ לו במפתיע לכביש בנתיב נסיעתו, הילד נפצע ונחבל בראש ובאגן. הנהג נעצר, הבחין בילד הפצוע ולאחר מספר שניות החל לברוח.
למרות שהסתבר שהנהג לא עבר כל עבירה ולא גרם כלל לתאונה שכן המדובר בתאונה בלתי נמנעת בנסיבות - עצם ההפקרה של הנפגע סיבכה אותו באחת מעבירות התעבורה החמורות ביותר שדינן עד 14 שנות מאסר !!!
על פי החוק, גם בתאונה קלה, שבה נפגע אדם, יש חובה בלתי מתפשרת לעצור מיד, להגיש עזרה, למנוע פגיעה נוספת, להזעיק את כוחות הביטחון הרלוונטיים למסור פרטים ולדווח מיד למשטרה.
במקרה זה, הנהג, למרות גילו הצעיר ולמרות שאין לו עבר פלילי, הורשע ונדון בשבוע שעבר ל 5 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שרות ועונשים נלווים נוספים.
יודגש, כי לו היה הנהג עוצר במקום, הוא לא היה מואשם בשום עבירה.
גם אם היה אשם כלשהו, והוא היה עומד לדין תעבורתי בגין גרימת התאונה, תוצאות ההליך היו קלות בהרבה וקרוב לוודאי שהיו נגמרות במקרה החמור בפסילת רשיון הנהיגה למספר חודשים בלבד.
למזלו של הנהג, בנס, מצבו של הילד לא החמיר ולא נגרמו פגיעות נוספות כתוצאה מההפקרה, שכן אז היה מצבו של הנהג קשה הרבה יותר והוא היה עלול לרצות תקופת מאסר משמעותית בפועל.
לסיכום, סעו בזהירות - במקרה של תאונה חו"ח - עצרו מיד, הגישו עזרה, הזעיקו את כוחות הביטחון והמשטרה ותעדו את הזירה וכל פרט שיוכל לסייע לכם - והכי חשוב - לא משנה באיזו שעה - התקשרו מיד לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני מעו"ד מקצועי ומנוסה.
נסיעה טובה, בע"ה שלא תזדקקו.
חזרה לכל המאמרים